Beste ouders,

 

In de week van 06-05-2019 werken we rond het thema “kriebeldiertjes”. Als we samen op stap gaan in de natuur, is dit toch wel iets wat onze kinderen enorm fascineert. We maken kennis met de kriebelende diertjes rondom ons. Slakken, mieren, bijen, spinnen, vlinders … er zijn zoveel verschillende soorten kriebeldiertjes. We leven samen met al die minuscule diertjes, of we dat nu willen of niet. Als we ze beter leren kennen, worden ze een stuk interessanter. Als je de tijd neemt om heel dicht bij het kriebelende leven te gaan, opent er zich een nieuwe en spannende wereld.

 

Mee te brengen :

* boekjes/voorwerpen/documentatie i.v.m. kriebeldiertjes is altijd welkom in onze klas.

 

 

In de 2 daarop volgende weken, van 13-05-19 t.e.m. 24-05-19 werken we rond “verkeer”. Tijdens de eerste week is het de verkeersweek doorheen de ganse school, ook in onze klas gaan wij volop leren over  “Veilig stappen en trappen in het verkeer”.

 

We hebben dagelijks met het verkeer te maken en zo wordt de wereld voor onze kinderen telkens wat groter. Hoe jong ook, toch krijgen onze kinderen meteen al regels mee, hoe ze zich op en rond de straat moeten gedragen.

Ook wij gaan deze week eens een wandelingetje maken in de schoolomgeving, we krijgen hier te maken met het voetpad, zebrapad, verschillende verkeersborden,…

De fiets komt aan bod in onze klas, zo leren wij ook de verschillende onderdelen kennen en uiteraard mogen we onze eigen fiets dan ook meebrengen naar de klas, zodat wij ons goed kunnen uitleven op de speelplaats.

 

Mee te brengen :

* boekjes/voorwerpen/documentatie i.v.m. verkeer is altijd welkom in onze klas.

* 21-05-19 mag je naar school komen met je eigen fiets/step

 

Niet te vergeten :

* 27-05-19 : pedagogische studiedag (=geen school)

* 29-05-19 : sportdag (gemakkelijke kledij)

* 30-05-19 : O.L.H Hemelvaart (= geen school)

* 31-05-19 : Brugdag (= geen school)

 

Vriendelijke groetjes,

De juffen

 


Klik hier voor de foto's van het schooljaar 2017 - 2018. Klik hier voor de foto's van het schooljaar 2016 - 2017.
Als je een mail wil sturen naar de juf, kan dat naar vanlangendonck.martine@vbsramsel.be en theys.eef@vbsramsel.be.