Dikketruiendag - Krokusvakantie - Fluo-actie

Dinsdag 12 februari 2019: Dikketruiendag op onze school!

 

Onze school heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Maar er is natuurlijk meer nodig. Het thema van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’, mensen die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen. Ook in de winter ruilen we de auto voor onze fiets. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er nog minder lawaai, en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit.

Onze school gaat in op de oproep van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid: we promoten de fiets en nemen deel aan Dikketruiendag. Meer info over de campagne vindt u op www.dikketruiendag.be.

In de lagere school trekken ze op dinsdag 12 februari een dikke trui of oonesie aan want de verwarming gaat wat lager.

 

 

Opendeurdag kleuterschool

De opendeurdag van onze kleuterschool vindt dit plaats op
zaterdag 30 maart 2018 van 10u00 tot 11u30.

Tot dan! Het schoolteam


Klik hier voor de brochure krokusvakantie van gemeente Herselt.


Kom goed zichtbaar te voet of met de fiets naar school tussen 5 november en 27 februari!

Onze school is lid van het Octopusplan. Als Octopusschool doen we mee aan de campagnes van het Octopusplan. In september vond de STRAPDAG (stappen en trappen naar school) plaats en in het najaar doen we mee aan de FLITS-campagne.

Klik hier voor meer informatie.